Madde 1
Derneğin Adı: KASTAMONU İLİ AZDAVAY İLÇESİ EVLEK KÖYÜ KÜLTÜR TURİZM KALKINDIRMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’DİR.
Derneğin Merkezi: Derneğin Merkezi İSTANBUL’dur.
DERNEĞİN AMACI VE AMACA İLŞKİN FAALİYETLERİ
Derneğin Amacı: Dernek 5253 sayılı Dernekler Kanununun öngördüğü biçimde ve aşağıda açıklanan konularda faaliyetlerde bulunur.
DERNEKÇE SÜRDÜRÜLECEK ÇALIŞMA KONULARI VE ÇALIŞMA BİÇİMLERİ
Madde 3
Amacın gerçekleşmesi için Dernek, aşağıda yazılı konularda faaliyette bulunur.
ll. BÖLÜM
ÜYELİK
Derneğin iki çeşit üyesi vardır.
A – Asıl Üyelik: Derneğin amacını benimseyen kişiler arasında giriş şartlarına göre üyeliğe kabul edilenlerdir.
B – Onur Üyesi: Dernek çalışmalarına maddi ve manevi yardımı dokunan kişilerden yönetim kurulu kararı ile kendilerine onur üyeliği sıfatı verilenlerdir. Onur üyeleri genel kurulda oy kullanamaz ve yönetim kuruluna seçilemezler. bu üyeler isterse aidat ödeyebilirler.
ASIL ÜYELİK ŞARTLARI
Madde 5
ONURSAL ÜYE
Derneğe maddi ve manevi katkısı olanlar ile kamu kurum veya kuruluşlarında veya özel şirketlerde, saygın görevi olanlardan yönetim kurulunca uygun görülenler onursal üyeliğe kabul edilir.
Derneğin idare merkezi konumundaki İstanbul ilindeki mahalli mülki idare amirleri ve belediye başkanı ile Azdavay ilçesi mülki idare amirleri ve Belediye Başkanı görevli olduğu sürelerde derneğin tabii onursal üyesidir.
ÜYELİĞE GİRİŞ
Madde 6
Yönetim Kurulu lüzum görürse derneğe girmek isteyenlerin derneğe kayıtlı bir üye tarafından bu üyenin imzası ile tanıtılmasını isteyebilir.
ÜYELİKTEN ÇIKMA VE ÇIKARILMA
Madde 7
Dernek üyeliği, üyenin ölümü ile veya istifası halinde, yazılı istifa talebini yönetim kuruluna sunduğu anda sona erer.
Aşağıda yazılı hallerde yönetim kurulunun talebi ile üyenin ihracına karar verilebilir.
Üyelikten çıkarma kararı ilgiliye taahhütlü mektupla tebliğ edilir. Derneğe bildirilen adresin değişikliği halinde çıkarma kararı dernek divanhanesine asılmak suretiyle çıkarma işlemi gerçekleştirilir.
Üyelikten ayrılan veya çıkarılan üyenin o tarihe kadarki aidat borçları kendisinden tahsil edilir. Takip eden aylara ait ödemesi varsa iade edilmez.
Madde 8
Derneğin organları şunlardır.
GENEL KURUL
Madde 9
Genel Kurul ÜÇ yılda bir nisan ayı içinde yönetim kurulunun çağrısı üzerine olağan toplantısı yapar. Bunun dışında
(b) ve (c) bentelerinde yazılı bulunan durumlarda yönetim kurulu, genel kurulu bir ay içinde toplantıya çağırmazsa, ilgililer tarafından mahalli Sulh Hukuk Mahkemesine başvurulması halinde mahkemece üç kişilik bir kurul tarafında genel kuruklun toplantıya çağrılması sağlanır.
TOPLANTIYA ÇAĞRI USULÜ
Madde 10
Yönetim kurulu dernek tüzüğüne göre genel kurula katılan hakkı bulunan üyelerin listesini belirler ve tüm ödenti borçlarının ödenmesi için borçlu üyelere çağrıda bulunur.Borçları bulunan üyeler genel kurula katılamazlar.,seçme ve seçilme hakkına sahip olamazlar.
Genel kurula katılacak üyeler en az 15 gün önceden yapılacak toplantının ve bu toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde düzenlenecek ikinci toplantının tarihi saati üyelere uygun araçlarla (telefon, faks, mesaj, e-mail, mektup, ve gazete ilanı ) şekillerinden biri ile duyurulur.
İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak süre bir haftadan az olamaz.
İkinci toplantı yeter çoğunluk aranmaksızın katılan üyelerce açılır. Genel kurul çalışmalarına başlar. Ancak katılan üye sayısı yönetim kurulu ve denetim kurulu üye tam sayıları toplamının iki katından aşağı olamaz.
Genel kurul toplantısı birden çok geri bırakılamaz.
TOPLANTI YERİ
Madde 11
Genel kurul toplantıları, dernek merkezinin bulunduğu mahalde, yönetim kurulu kararı ile tespit edilecek yer ve zamanda yapılır.
TOPLANTI USULÜ
Madde 12
Genel kurul toplantısı, ilanda belirtilen yer, gün ve saatte yapılır.
Üyeler yönetim kurulunca hazırlanan listelerde yazılı isimler karşısına imza atarak yerlerine gidebilirler. Toplantının yapılabilmesi için yeterli sayı sağlanmış ise durum bir tutanak ile tespit edilir ve yönetim kurulu başkanı veya görevlendireceği bir üye tarafından toplantı açılır. Açılıştan sonra toplantıyı yönetmek üzere bir başkan, bir sekreter ve iki sayım memurundan oluşan divan teşkili için seçim yapılır. Toplantının yönetimi genel kurul divan başkanına aittir. Yönetim ve denetim kurulunun ibrası gereken toplantılarda bu kurullarda bulunanlar divanda görev alamazlar.
Genel kurul toplantısında gündemde yazılı maddeler görüşülür. Ancak toplantıda hazır bulunan üyelerden en az beşte biri tarafından görşülmesi yazılı olarak istenen konuların gündeme alınması zorunludur.
OYLAMA USULÜ
Madde 13
Her üyenin bir oyu vardır ve üyeler oylarını bizzat kullanır. Oylar gizli ve açık olarak verilir. Gizli oylar yönetim kurulu tarafından mühürlenmiş kağıtların veya oy pusulalarının üyeler tarafından gereği yapıldıktan sonra mühürlenmiş veya içi boş kaba atılması ile kullanılır. Gizli oylar açık döküm ve sayımla belirlenir. Açık oy el kaldırarak veya işaretle kullanılır. Divan başkanı aynı konuda iki oylamadan da sonuç alamazsa, isim okuyarak ta oylama yapılır.
Tüzükte başka bir çoğunluk gösterilmemiş ise kullanılan oyların en fazlasına erişen aday kazanmış öneri kararlaştırılmış olur.
GENEL KURULUN GÖREV VE YETKİLERİ
Madde 14
Genel Kurul derneğin en yetkili karar organı olup görev ve yetkileri
YÖNETİM KURULU
Madde 15
Yönetim kurulu 9 asil 9 yedek üyeden oluşur. Genel kurul ihtiyaca göre yönetim kurulu üye sayısını değiştirebilir. Yönetim kurulu üyeleri gizli oy, açık döküm ve sayım usulü ile seçilir. Görev süresi ÜÇ yıldır.
Genel kurul, yönetim kurulu üyesi seçebilmek için dernek üyeliğinde belli bir sürenin doldurulmasını şart koşan kararlar alabilir.
Yönetim kurulu seçimini izleyen bir hafta içinde düzenleyeceği toplantıda kendi içinden başkan, sekreter, sayman ve ikinci başkanı seçer. yönetim kurulu başkanı aynı zamanda derneğinde başkanıdır. İhtiyaç duyulan hallerde yönetim kurulu ikinci başkan sayısını arttırabilir, görev bölümünde değişiklik yapabilir. Görev bölümünde değişiklik yapılabilmesi için en az iki üyenin yazılı istekte bulunması şarttır. Genel kurul, yönetim kurulu üyeliği veya başkanlığı için belli sayıda fazla bir şekilde üst üste seçilme yasağı koyabilir. Ancak en az bir dönem sonra tekrar yönetim kurulu başkanlığına aday olabilir.
GÖREV BÖLÜMÜ
Madde 16
Yönetim kurulu başkanı: yönetim kurulunun çalışmasını düzenlemek ve verile kararların uygulanmasını sağlamakla görevlidir. İkinci başkan: özrü halinde başkana vekalet eder. Yönetim kurulunca kendisine verilen diğer işleri görür. Sekreter: dernek içi yazışmaları yapar. Dernek defterlerinin ve evrakının muhafaza edilmesini sağlar. Sayman: Derneğin hesap işlerini yürütür. Buna ait muhasebe defterlerinin tutulmasını sağlar. Yıllık bütçe ve bilançoyu hazırlar. Giderlerin usulüne uygun olarak yapılmasını derneğe ait gelirlerin alındı belgesine bağlanmasını sağlar. Emanette bulunan emanet belgelerinin muhafazasından sorumludur.
TOPLANTI ZAMANI
Madde17
Yönetim kurulu en az ayda bir olmak üzere önceden kararlaştırılan zamanda veya başkan ya da vekilinin tayin edip, üyelere yazılı olarak tebliğ ettiği zamanda olağan toplantısını yapar. Başkan veya vekili yahut iki üyenin ya da denetim kurulunun talebi halinde olağanüstü toplantı yapılır. yönetim kurulu kararları üye tam sayısının oy çokluğu ile alınır.
Arka arkaya 4 toplantıya mazeretsiz olarak katılmayan yönetim kurulu üyesinin üyeliği kendiliğinden düşer. Bu husus yönetim kurulunca bir kararla tespit edilir ve düşen üyenin yerine yedek üye göreve çağrılır.
Yönetim kurulu kararları noterden tasdikli karar defterine yazılır veya haricen bir başka kağıda yazılan karara ait belge anılan deftere yapıştırılır ve kararın altı kabul eden üyelerce imzalanır. Karar muhalif olanlar muhalefet şerhi koyabilir.
YÖNETİM KURULUNUN GÖREV VE YETKİLERİ
Madde 18
DENETLEME KURULU
Madde 19
Denetleme kurulu genel kurul toplantısı ile seçilen üç asıl üç yedek üyeden meydana gelir. Görev süresi ÜÇ yıldır. Denetleme kurulu görevini dernek tüzüğünde tespit edilen esas ve usullere göre altı ayı geçmeyen aralıklarla yapar ve denetleme sonuçlarını bir rapor halinde yönetim kuruluna ve toplandığın da genel kurula sunar.
TOPLANTILARA KATILMA
Madde 20
Yönetim ve denetim kurulu üyeleri özürsüz olarak üst üste 3 toplantıya özürlü olsa dahi bir çalışma dönemi içersinde düzenlenen toplantıların yarısından bir fazlasına katılmadıkları takdirde kurullardan ayrılmış sayılırlar. Herhangi bir nedenle kurulundan ayrılan üyenin yerine ilk sıradaki yedek üye yönetim kurulu tarafından bir hafta içinde asil üyeliğe davet edilir. Derneğin yararına görülmesi halinde sıraya bakılmaksızın yedek üyeler boşalan asil üyeliklere alınabilir.
ORGANLARA SEÇİLENLERİN İDAREYE BİLDİRİLMESİ
Madde 21
Genel kurulca yapılan seçimi izleyen bir ay içinde yönetim kurulu veya bu süre içinde seçilmiş ise yönetim kurulu başkanı tarafından yönetim, denetim, disiplin ve danışma kurulu başkanı tarafından yönetim, denetim, disiplin ve danışma kurulu asil ve yedek üyeliklerine seçilenlerin ad ve soyadları ile baba adları, doğum yeri, tarihleri, TC kimlik numaraları, meslekleri ve ikametgahları dernek merkezinin bulunduğu yerin en büyük mülki amirliğine yazı ile bildirilir.
DERNEĞİN GELİR KAYNAKLARI
Madde 22
DERNEK GELİR VE GİDERLERİNDE USUL
Madde 23
Giriş ödentilerinin tamamı üyelik işlemleri sırasında yıllık aidat olağan genel kurul toplantısını takip eden 6 ay içinde tahsil edilir. Yönetim kurulu geciken ödentileri için yasal faiz uygulamaya yetkilidir.
DERNEĞİN TUTACAĞI DEFTERLER
Madde 24
Yukarıda sözü edilen defterlerin tamamı işleme konmadan önce noterden tasdik ettirilir. Bunlar dışında lüzumu görülen diğer defter ve kayıtlar da tutulabilir.
DERNEĞİN İÇ DENETİM ŞEKLİ
Madde 25
Derneğin iç denetim şekli, dernekler kanun ve tüzüğüne göre denetleme kurulu tarafından gerçekleştirilebilir. Derneğin amacını gerçekleştirmek için bir araya gelmiş üyeler arasında görüş birliğinin sürdürülmesi ve dayanışmanın güçlendirilmesi ve üye ilişkilerinin disipline edilmesi belirlenen çalışma planının ve bütçe ile uygulamaya konan programın en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için denetleme kurulunun tetkiklerinin esas olmak üzere genel kuruldan geçirilmek üzere yönetmelik çıkarılabilir.
TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ
Madde 26
Olağan genel kurul gündemine konulmak ve makul bir süre ön değişiklik önerileri yazılı bir biçimde üyelere bildirilmek koşulu ile tüzük değiştirilebilir. Tüzük değişikliklerine ilişkin kararlar toplantıda hazır bulunan üyelerin 2/3 nün oyu ile yapılır.
DERNEĞİN FESHİ
Madde 27
Dernek genel kurulu her zaman derneğin feshine karar verebilir. Feshine karar genel kurulda hazır bulunan üyelerinin 2/3 ün oyu ile alınır.
TASFİYE ŞEKLİ
Madde 28
Dernek genel kurulda fesh edilmesi halinde derneğin mal ve paraları genel kurul tarafından EVLEK Köyü muhtarlığına devredilir.
TÜZÜKTE AÇIKLIK BULUNMAYAN HÜKÜMLER
Madde 29
Tüzükte açıklık bulunmayan konularda dernekler kanunu ile Türk Medeni yasasının 1.kıtası 2.faslı cemiyetler kısmı hükümleri uygulanır.
ŞUBE
Madde 30
Derneğin şubesi yoktur.Ancak genel kurulun kararı ile Azdavay ilçe sınırları dahilinde şube açabilir.
DERNEĞİN BORÇLANMA USULÜ
Madde 31
Dernek ihtiyaç halinde genel kurul kararı ile borçlanabilir. Banka ve finans kurumlarından kredi alabilir.
KURUCULAR KURULU VE GEÇİCİ YÖNETİM KURULU
Madde 32
ALİ CİVELEK – T.C: 24322949960 (EMEKLİ – OSMANİYE MAH. TEZ SK.KAHRAMAN SİT.B-3 BL.D.9 BAKIRKÖY/ İSTANBUL)
AYHAN CİVELEK – T.C: 24289951044 (İŞÇİ – KIBRIS CAD. BULUTLAR SİT.B.2 BL.KAT.5 D.10 BEYLİKDÜZÜ / İSTANBUL)
MUSTAFA AYDIN CİVELEK – T.C: 24292950980 (SERBEST – MERKEZ MAH. EMEK SİT.B1 BL.NO.:15 KOCASİNAN-BAHÇELİEVLER/İSTANBUL)
BAHATTİN BALIBAŞ – T.C: 23323983294 (İŞÇİ – TABAKLAR MAH.NALÇACI HASAN SK.NO.:5/4 ÜSKÜDAR/İSTANBUL)
OĞUZ GÜLEN – T.C: 26806867104 (İŞÇİ – TEVFİKBEY MAH. MASLAK ÇEŞME CAD.KARCIKENT SİT. 3. BL. D.5 K SEFAKÖY – KÜÇÜKÇEKMECE/İSTANBUL)
MUSTAFA AYAN – T.C: 26458878794 (İŞÇİ – İNÖNÜ MAH. KAYALI SK.ÖTÜGEN SİT.2. BOLK NO.:8 SEFAKÖY-KÜÇÜKÇEKMECE/İSTANBUL)
AHMET YÜCEL – T.C: 26491877600 (İŞÇİ – TEVFİKBEY MAH.MASLAK ÇEŞME CAD.KARCIKENT SİT.5. BL.D.17 SEFAKÖY- KÜÇÜKÇEKMECE/İSTANBUL)
HASAN AYAN – T.C: 26365881818 (EMEKLİ – KARTALTEPE MAH.MEHMET SAİT SK.ATAKENT SİT.B BLOK D.15 BAKIRKÖY/İSTANBUL)
EROL AYAN – T.C: 26185887892 (İŞÇİ – TEVFİKBEY MAH.MASLAK ÇEŞME CAD.KARCIKENT SİT.3. BL.D.9 SEFAKÖY/İSTANBUL)
SEDAT CİVELEK – T.C: 24298950762 (EMEKLİ – KANARYA MAH.TAVUSKUŞU CAD. YARASA SK.NO.:32 D.1 KÜÇÜKÇEKMECE/İSTANBUL)
Bu tüzük kurucu üyelerin imzasını müteakip mülki idare amirine teslim tarihi itibari ile yürürlüğe girer.
Tüzük hükümlerini yönetim kurulu üyeleri yürütür.
ALİ CİVELEK
AYHAN CİVELEK
BAHATTİN BALIBAŞ
MUSTAFA AYDIN CİVELEK
OĞUZ GÜLEN
MUSTAFA AYAN
AHMET YÜCEL
HASAN AYAN EROL AYAN
SEDAT CİVELEK